23-10-08

23/10/O8 : BEROEPENHUIS

Ja , beste lezers , hier zijn we dan EINDELIJK weer . Door omstandigheden lukte het niet om de blog vroeger aan te vullen maar vanaf nu kan je regelmatig een verslagje lezen van het reilen en zeilen in onze klas .

Het beroepenhuis organiseerde op 23 oktober een beroependag . Wij trokken met onze klas naar het beroepsopleidingcentrum van de VDAB in Oudenaarde . Daar werden we heeeeeeeel goed ontvangen . We maakten er kennis met verschillende beroepssectoren .

Onze klas begon met HORECA .
We mochten zelf een cake bakken . ( En daarna natuurlijk opeten ! )

 

Vervolgens kwamen we in de afdeling HOUT , BOUW EN ELEKTRICITEIT .
We mochten zelf een stukje van een muur metselen .
We leerden ook bij over elektriciteit.
In de afdeling houtbewerking maakten we een gezelschapsspelletje . Hierbij leerden we de nagelschieter en hamer hanteren .

 

De derde sector die aan bod kwam was de SCHOONMAAKSECTOR .
De kinderen mochten eigenhandig " moppen " , schoonmaken met een professionele schuurmachine , strijken en schuren met een wondersponsje . Vanaf nu kunnen de kinderen een handje toesteken in het huishouden !

 

Als laatste kwamen wij in het naaiatelier waar we de  SECTOR CONFECTIE EN TEXTIEL van dicherbij leerden kennen .
We konden een kijkje nemen in het atelier waar een comutergestuurde machine de stof volgens de juiste afmetingen sneed . Daarna was het de beurt aan de kinderen zelf . Wij mochten plaatsnemen achter de naaimachine en ons eigen GSM zakje maken .

 

 

Wij leerden niet alleen bij over bepaalde beroepen maar kregen door dit interactief bezoek mer respect voor bepaalde beroepen .

Een geslaagde activiteit !!!

 

21:01 Gepost door in uitstappen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.